Blogista ja kirjoittajasta

Kirkkohistorian kahinaa on keväällä 2020 aloitettu blogi, joka syntyi rakkaudesta kirkkohistoriaan. Sen kirjoittaja Ossi Tammisto on koulutukseltaan filosofian maisteri Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaineesta. Historia on ollut intohimoni niin kauan kuin jaksan muistaa. Olen huomannut sekä opintojeni että oman harrastuneisuuteni myötä kristillisen kirkon historian sisältävän useita mielenkiintoisia ja herkullisia tapauksia. Valitettavasti moni niistä on jäänyt suurelle yleisölle tuntemattomaksi, ja kirkkohistorialla ylipäätään taitaa olla vähän pölyinen maine.

Tällä blogilla haluan omalta osaltani tuulettaa tätä mielikuvaa sekä jakaa mielestäni kiinnostavia tapauksia ja tarinoita omalla, joskus hieman humoristisellakin tyylilläni. Osasta tarinoista voi ottaa oppia, osa on koskettavia, ja osa aiheuttanee lähinnä silmien pyörittelyä ajatuksella: "Ai tällaistakin on ollut?" Kaikkia kertomuksia yhdistää kuitenkin se, että ne ovat kiinnittäneet kirjoittajan huomion, ja että haluan jakaa ne muidenkin kanssa. Pyrin myös antamaan kunnian sinne minne se kuuluu, ja siksi pyrin ilmoittamaan lähteeni huolellisesti,  samalla avaten kiinnostuneille porttia lisätutkimuksiin.

Olen saanut tehdä jonkin verran luentokeikkoja kirjoituksiini tai muuten historiaan liittyen, niin korvausta vastaan kuin muutenkin. Lisäksi olen kirjoittanut jonkin verran lehtiartikkeleita. Mikäli sinä tai taustayhteisösi kaipaisi luentoa joko jostakin blogini aiheesta taikka sitten jostain aivan muusta, tai haluaisit tilata minulta artikkelin, voit ottaa yhteyttä vaikkapa sähköpostitse: ossitammisto@ hotmail.com , niin keskustellaan asiasta.

Toivotan kaikille hyviä lukuhetkiä blogin parissa!

Terveisin,

Ossi Tammisto

1 kommentti: